Mergi la continut

Manusi de Piele

 

Istoria Manusilor de Piele si din alte materiale
Manusile lucrate din diverse materiale au fost folosite inca din Antichitate - o pereche de manusi din panza au fost descoperite in Egipt in Mormantul lui Tutankamon. Faraonii purtau manusile ca pe un simbol al puterii, influentei si statutului social.
Femeile Egiptene foloseau aceste accesorii si ca parte a tratamentului de infrumusetare: isi ungeau mainile cu uleiuri volatile parfumate si cu miere, si isi puneau apoi manusi pentru a se proteja. 
Incepand cu secolul al XVIII-lea, manusile din panza sau matase devin din ce in ce mai apreciate doamnele de vaza, ca obiecte de podoaba. La Paris breasla croitorilor de manusi este mentionata chiar din secolul XVIII, iar ca materiale erau folosite pielea si blana.
In aceasta perioada apar manusile parfumate cu uleiuri de mosc si ambra, fiind in voga in timpul Caterinei de Medici. Manusile din piele parfumata sunt acceptate oficial 1656 printr-un brevet regal. Legendele spun ca parfumierul Caterinei de Medici folosea aromele impregnate in pielea manusilor pentru a ascunde mirosul otravurilor pe care aceasta le folosea pentru a isi ucide dusmanii. 
Manusile impodobite cu bijuterii ajung in scurt timp sa faca parte din blazoanele regale. Se spune chiar ca regele Henry al II-lea al Angliei a fost inmormantat purtand manusiiar Regina Elisabeta I a Marii Britanii, in acorda audiente purtand manusi lungi, pe care uneori de scotea si apoi le punea din nou, cu miscari gratioase, pentru a atrage atentia asupra frumusetii mainilor sale. 
Si inaltele fete bisericesti s-au bucurat de eleganta conferita de manusi, acestea fiind purtate de Papi, Cardinali si Episcopi in timpul celebrarii slujbei, dupa cum se poate vedea in numeroase picturi care infatiseaza oameni ai Bisericii cu mainile acoperite de manusi. 
In sec. al XIX-lea, manusile devin un accesoriu obligatoriu la evenimente exclusiviste precum opera. „Manusile de Opera” erau lungi si confectionate din piele fina ivorie, alba sau neagra, cu inchidere la incheietura prevazuta cu perle sau nasturi. 
In Epoca de Aur a Hollywoodului, putine erau vedetele care ar fi iesit pe strada fara manusi. 
Astazi, intrebuintarile Manusilor s-au extins, la fel ca si materialele din care sunt lucrate. 

Cum sunt lucrate Manusile din Piele
Magazinul BOCANE are placerea de a oferi o gama variata de Manusi Barbatesti si de Dama, lucrate din Piele de Cerb sau Miel.
Cum ar trebui sa fie manusile de piele, fie ele pentru condus sau pentru iarna, perfecte? 
Tabacirea este procesul de prelucrare a pieilor pentru a le conferi impermeabilitate, flexibilitate, elasticitate si nu in ultimul rand, durabilitate. 
Confectionarea poate fi facuta manual, incepand cu taierea pielii si incheind cu cusaturile vizibile ale fiecarei perechi de manusi. Manusile Bocane sunt lucrate exclusiv in Romania, si colectiile noastre includ modele cusute manual.
Felul in care sunt lucrate manusile si finisajele acestora sunt extrem de importante si le ofera valoare si un aspect impecabil. Dintre toate modelele de manusi, este absolut necesar ca Manusile pentru Condus din Piele sa fie lucrate cu grija si minutiozitate, pentru o potrivire perfecta pe mana celui care le poarta. 
Pentru realizarea unor Manusi de Condus care vor fi purtate des in timpul activitatilor cum sunt conducerea unei masini sau a unei biciclete, este recomandata Pielea de Cerb sau de Pecarin, mai plina si mai rezistenta. Pentru Manusile de Condus alese pentru aspectul estetic si in special pentru accesorizarea unei tinute, recomandam Pielea de Miel, care este moale si fina.

Cum sa ai grija de Manusile tale de Piele?
Manusile din piele sunt sensibile la umezeala, asa ca este bine sa fie pastrate in cutii sau sertare, de preferinta invelite intr-o panza moale, in spatii ferite de caldura (inclusiv surse de caldura) sau frig excesiv, umezeala, praf, variatii de temperatura sau lumina solara directa. Nu le pastra indoite sau sub alte produse grele, care le pot sifona, taia, etc.
Manusile din Piele pot fi curatate ori de cate ori este necesar; curatarea se face metodic, cu o carpa foarte moale, uscata. Manusile din piele velur (piele intoarsa) pot fi curatate cu o perie moale. Daca este necesar, se intorc manusile pe dos si se curata cu o carpa uscata si interiorul, numai daca nu sunt captusite. 
Cea mai buna solutie pentru curatarea acestor accesorii daca metoda de mai sus nu este suficienta, este apelarea la serviciile unei curatatorii specializate in imbracaminte din piele. Aici, pielea va fi curatata profesional, impregnata si printr-un tuseu de culoare va fi adusa din nou la viata. 
Pentru a le prelungi durata de viata, recomandam purtarea alternativa a mai multor perechi de manusi. 

Multumim pentru atentia acordata si cumparaturi placute!

Articolul Anterior Urmatorul Articol

0 comentarii

Comenteaza

Comentariilr trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Disponibilitate