Mergi la continut

Inimaginabilul s-a intamplat: ti-ai patat cravata de matase preferata!

Iata cateva solutii la indemana pentru repararea rapida a acestei situatii:

Ce faci daca galbenusul de la micul dejun a ajuns pe cravata in loc sa stea cuminte in farfurie, sau sosul de rosii de la pranz a parasit pastele pentru a se instala comod pe cravata ta?

Regula numarul 1: curata petele imediat, daca este posibil. Din pacate, nu intotdeauna este posibil, in special in timpul unei sedinte, de pilda... Dar chiar si asa poti lua masuri urgente. In primul rand, curata murdaria de pe cravata cu grija, cu un instrument curat (de pilda, partea neascutita a unui cutit de masa, pentru galbenusul de ou) sau tamponeaza cu un servetel curat. Incearca sa eviti sa freci pata, pentru a nu infiltra substanta si mai tare in fibra de matase. Dupa aceea, pata, in functie de tip, trebuie tratata in continuare.

O metoda buna de indepartare a petelor de grasime este sa iei o bucata de panza curata, fara puf, sa pui putin sapun pe ea si sa incerci sa freci pana cand cureti pata. Dar aceasta metoda poate si sa aiba un rezultat opus celui dorit: sa intinda pata si mai mult. Poti incerca sa folosesti alcool etilic (spirt) – functioneaza in aproape toate cazurile.

Daca aceasta metoda nu functioneaza, recomandam sa apelezi la o curatatorie chimica, dar ai grija sa fie o curatatorie in care ai incredere. Nu intotdeauna cea mai ieftina este si cea mai buna solutie. Ai grija sa nu iti calce cravata!

Nu abuza, totusi. Curatarea de prea multe ori a cravatei va strica aspectul matasii, asa ca este recomandat sa incerci solutiile de mai sus inainte de a duce cravata la curatatorie.

Iti uram sa te bucuri mult timp de cravata ta de matase si iti recomandam cravatele din matase de Como din colectia Bocane!

Articolul Anterior Urmatorul Articol

0 comentarii

Comenteaza

Comentariilr trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Disponibilitate