Mergi la continut

Chiar daca inca suntem inconjurati de troiene de zapada, deja gandul ca se apropie luna martie ne bucura sufletele cu iz de primavara: ne surprindem zambind cu gandul la ghiocei si pomi inmuguriti, si la binecunoscutul snur alb si rosu, simbolul martisorului si al primaverii.

Martisorul este un obicei atat de adevarat Romanesc, incat inca ne trezeste aceleasi sentimente din copilarie, si 1 Martie simbolizeaza clipa in care, dintr-o data, ne asteptam sa vina primavara pe strazi si in parcuri.

Inceputurile acestui obicei atat de specific noua, Romanilor, pot fi urmarite chiar in timpurile premergatoare crestinismului, la sarbatorile romane inchinate lui Marte, care era nu numai zeul razboiului, ci si al agriculturii si al renasterii periodice a naturii.

Cu totii am legat vreodata un snur de martisor de crengutele tinere ale unui copac, pentru a ii ura un an imbelsugat si a-i asigura protectie imptriva oricarui rau. Simbolic, facem acelasi lucru atunci cand oferim un martisor – si in ultimii ani, chiar ne-am obisnuit sa oferim mici simboluri ale primaverii nu numai femeilor, ci si barbatilor.

Si in aceasta primavara Bocane.ro are placerea de a oferi clientilor sai accesorii de exceptie, pentru doamne si domni, accesorii din care cu siguranta puteti alege cele mai frumoase cadouri cu ocazia zilei de 1 Martie pentru cei dragi.

Cumparaturi placute! 

Articolul Anterior Urmatorul Articol

0 comentarii

Comenteaza

Comentariilr trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Disponibilitate