Mergi la continut

Bijuteriile de argint au fost privite inca din antichitate cu o anume reverenta, si chiar Argintul a fost considerat mai valoros decat aurul in acele timpuri.

Am adunat pentru tine cateva informatii interesante, care cu siguranta te vor face sa privesti cu alti ochi bijuteriile tale preferate:

- Vechii Greci isi imparteau istoria in Epoca de Aur si Epoca de Argint. Cea de-a doua era considerata mai nobila si mai valoroasa: este perioada in care s-a dezvoltat faimoasa civilizatie greaca, ce inspira si astazi valorile societatii moderne.

- Arcul zeului Apollo era din argint, la fel ca si sagetile zeitei Artemis.

- Mult timp, bijuteriile de argint au fost rezevate exclusiv clasei conducatorilor, atat datorita valorii cat si aurei lor nobiliare.

- In Evul Mediu, argintul era utilizat pentru purificarea apei de baut; chiar si astazi este cunoscut efectul antiseptic al argintului, care este utilizat in diverse aplicatii medicale. Daca ai pielea sensibila si ai tendinta de a reactiona alergic la unele bijuterii pe pielea ta, argintul este alegerea care iti asigura confort.

- Argintul poate semnala aparitia anumitor boli, in special cele care tin de ficat, prin oxidarea (innegrirea) in contact cu pielea. Exista posibilitatea ca aceasta oxidare sa aiba loc pur si simplu din cauza unei transpiratii mai acide, datorate de pilda stresului, dar este mai bine sa verifici.

- Argintul ca metal este mai rezistent decat Aurul, si este un material extrem de versatil: poate fi tras in fire mai subtiri decat un fir de par sau in foite mai subtiri decat cea mai fina hartie.

Speram ca ai gasit interesante detaliile de mai sus, si ca te bucuri putin mai mult acum de frumoasele tale inele de argint, de cerceii de argint preferati sau de pandativele de argint pe care le porti in fiecare zi!

 

Articolul Anterior Urmatorul Articol

0 comentarii

Comenteaza

Comentariilr trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Disponibilitate