Bijuteriile din Argint - Tratamente Speciale

Bijuterii Argint

Argintul a fost unul dintre cele mai apreciate metale, inca de la inceputurile civilizatiei, fiind utilizat in confectionarea bijuteriilor, monezilor si altor obiecte.

In antichitate, datorita capacitatii de a elimina bacteriile, era folosit pentru fabricarea articolelor de uz casnic in casele familiilor de baza.

Este un metal moale, maleabil si ductil, motiv pentru care este folosit in combinatie cu alte metale (aliaj), pentru a-i creste rezistenta. Metalul cel mai des utilizat pentru a forma aliaj cu Argintul este Cuprul.

Totusi, un inconvenient al aliajului de Argint si Cupru este cresterea tendintei de oxidare (innegrire) a bijuteriei in contact cu diverse substante.

O solutie recenta impotriva innegririi bijuteriilor din argint, este rodierea (placarea cu un strat subtire de Rodiu) - astfel se pastreaza timp indelungat stralucirea argintului, se previne oxidarea si se confera bijuteriilor un finisaj foarte asemanator aurului alb.

 Unele modele de bijuterii din argint primesc un tratament special, tocmai pentru a obtine efectul de metal antichizat.

Argintul cu puritatea de 925 ‰ cunoscut sub numele de Sterling, si cel cu titlul de 950 ‰  cu numele de Britannia, sunt folosite drept standard in definirea contintului de Argint. In Romania este recunoscut, marcat de ANPC si preferat Argintul 925  ‰ (din 1000 de parti, 925 sunt Argint si 75 Cupru).

Usor de prelucrat, Argintul da nastere unor bijuterii splendide. Bijuteriile din Argint au o varietate de stiluri si texturi,  sunt mereu in tendinte, pot fi purtate ziua sau seara,  pot accesoriza cu usurinta mai multe stiluri vestimentare, oferind rafinament si delicatete.

Acceseaza Noua Colectie de Bijuterii din Argint Bocane si bucura-te de eleganta si un stil inconfundabil!

Comentarii

Adauga un comentariu