Cum se Curata Pielea Tabacita Vegetal de Pete de Apa
Produse Premium, Manufacturate in Romania
aprecierea clientilor 4.9 ★★★★★
Mergi la continut

Ce facem atunci cand ne aflam in postura de a constata ca frumusetea pielii din care este lucrata cureaua preferata risca sa fie distrusa de o pata de apa?

Curea de Piele Patata cu Apa

In primul rand, stergem cat mai repede posibil pata cu un servetel curat. Este posibil ca o cantitate mica de culoare sa se ia pe servetel, dar nu iti face griji, este normal. Apa are tendinta de a inlocui taninii naturali folositi la tabacirea pielii, si din acest motiv pielea se pateaza la contactul cu apa.

Pielea se sterge repede cu un servetel

Dupa stergere, pata de apa se va observa pronuntat pe piele.

Pentru urmatorul pas, este important sa stii daca pielea folosita pentru cureaua ta este piele nabuc sau piele cerata. Pielea nabuc are un aspect catifelat, cu modificari de nuanta la trecerea mainii peste suprafata pielii. Pielea cerata este cea clasica.

Daca doresti sa cureti o curea din piele clasica, foloseste o bucata de panza curata, alba, umezita usor. Este important ca panza sa fie doar usor umeda, stoarsa foarte bine, si mai ales sa nu fie colorata, riscand sa pateze si mai tare pielea. Sterge meticulos cureaua pe intreaga suprafata, insistand in zona patata.

Pielea se curata cu o carpa moale usor umezita

Din nou, transferul unei mici cantitati de culoare pe carpa este normala. Suprafata pielii se va inchide la culoare, dar numai temporar, pana cand se va usca. Apoi lasa pielea sa se usuce natural, intr-un spatiu ventilat, fara a fi expusa la soare sau surse de caldura. Cel mai probabil pata va disparea complet dupa uscare.

 

Dupa cum arata imaginea, acest procedeu nu este recomandat pentru pielea nabuc, pentru ca aceasta se va pata si mai tare.

Pentru a curata pielea nabuc foloseste o bucata de hartie abraziva (smirghel) de granulatie fina.

Curatare piele nabuc cu hartie abraziva

Slefuieste o suprafata mai mare decat cea patata, apoi sterge cu grija cu un servetel alb uscat, pentru a indeparta particulele de piele rezultate.

Acest procedeu de curatare a pielii nabuc te poate scoate din bucluc si cu alte pete aparute pe suprafata pielii :)

 

Iata mai jos o imagine in care comparam pielea inainte de a fi patata si dupa curatarea specifica fiecarui tip de piele:

Comparatie intre aspectul pielii inainte de patare si dupa curatare

Speram ca sfaturile noastre ti-au fost utile!

 

Iti recomandam sa incerci intai orice procedeu sau solutie de curatare pe o zona mica, mai putin vizibila sau ascunsa a curelei, pentru a te asigura ca functioneaza asa cum te astepti.

Sfaturile de mai sus sunt gandite pentru curelele de piele Bocane, nu ne asumam raspunderea pentru produse care nu ne apartin sau daca sfaturile nu sunt urmate intocmai sau rezultatele nu sunt cele asteptate.

Daca nu esti sigur, apeleaza la un atelier de reparatii marochinarie ca sa te ajute sa iti cureti cureaua din piele sau alte produse de marochinarie.

 

Iti uram cumparaturi placute in magazinul nostru!

 

Articolul Anterior Urmatorul Articol

0 comentarii

Comenteaza

Comentariilr trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Disponibilitate